Home

Particulieren

Ondernemingen

Overheden

Het recht

Het gerecht

Over ons

Stel uw vraag

Blog
facebook facebook
  • Register

De Orde van Vlaamse Balies, die alle Vlaamse advocaten groepeert, is tevreden dat vanaf 11 juli 2013 een ingebrekestelling van een advocaat een verjaring kan stuiten (blokkeren). De wet van 23 mei 2013 die vandaag gepubliceerd werd in het Belgisch Staatsblad spreekt over de “verjaringsstuitende werking van de ingebrekestelling door een advocaat.” Dit is belangrijk omdat sommige schuldenaars opzettelijk te lang wachten met betalen, zodat de zaak kan verjaren. Om dit te voorkomen, is een schuldeiser bijna verplicht om te procederen en dit kost veel geld. Een advocaat kan vanaf nu naar de schuldenaar een ingebrekestellingsbrief sturen die de verjaring stuit. Zo voorkomt men dat die zijn verplichtingen kan ontlopen door de tijd te rekken. Dit is een goedkopere oplossing voor de rechtszoekende.

Lees het volledige persbericht hier.

Home

Particulieren

Ondernemingen

Overheden

Het recht

Het gerecht

Over ons

Stel uw vraag

Ons adres:
Bollebergen 2a bus 20
9052 Gent-Zwijnaarde
Contactgegevens:
Tel.: +32 (0)9 334 94 70
Fax: +32 (0)9 334 94 77
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Disclaimer

De informatie beschikbaar op of via deze website is louter van algemene aard en is uitsluitend bedoeld voor algemeen gebruik. De informatie is niet aangepast aan persoonlijke of specifieke omstandigheden, en vormt derhalve geen juridisch advies. Aan de informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Hoewel bij de samenstelling van de inhoud van de website de grootst mogelijke inspanning tot zorgvuldigheid is betracht, is het niet uitgesloten dat bepaalde informatie verouderd, onvolledig of anderszins onjuist kan zijn. Er worden dan ook geen garanties geven met betrekking tot de aard of de inhoud van de informatie op de website.

De website geniet auteursrechtelijke bescherming. Uw toegang tot de website en de aldaar ter beschikking gestelde informatie houdt geen enkele overdracht van enige intellectuele eigendomsrechten in. De informatie die u op of via de website ter beschikking wordt gesteld, mag enkel voor uw eigen interne doeleinden worden aangewend. U onthoudt zich ervan deze informatie of bestanden voor enige andere doeleinden te gebruiken, in het bijzonder door deze op commerciële wijze te exploiteren.