Home

Particulieren

Ondernemingen

Overheden

Het recht

Het gerecht

Over ons

Stel uw vraag

Blog
facebook facebook
  • Register

De Kamercommissie Justitie heeft zopas na een chaotisch debat de naamwet van minister van Justitie Annemie Turtelboom (Open Vld) "definitief" goedgekeurd met een alternatieve meerderheid. Groen stemde mee met de meerderheid, CD&V onthield zich, VB en N-VA stemden tegen. De dubbele familienaam wordt het normale systeem, niet meer die van de vader.
Momenteel krijgt ieder kind automatisch de familienaam van zijn vader. Minister van Justitie Annemie Turtelboom (Open Vld) wil dat veranderen. Ze stelt voor dat de ouders de naam van hun kind mogen kiezen: ofwel de naam van één van beide (vader of moeder), ofwel hun beider naam in de volgorde die ze zelf kiezen. Bij onenigheid krijgt het kind een dubbele naam: eerst die van de vader, dan die van de moeder.
In de volgende generatie krijgen de ouders - volgens Turtelboom - tien keuzemogelijkheden. Als beide ouders al een dubbele naam hebben, dan moet het kind in ieder geval een dubbele naam hebben. Teruggaan naar een enkele naam kan dus niet en vier achternamen kan dus ook niet, het maximum blijft twee. Als de ouders met een dubbele naam het niet eens zijn, dan krijgen hun kinderen ook een dubbele naam met eerst de eerste naam van de vader en dan de eerste naam van de moeder.

Lees hier meer (GVA, 11/03/2014)

Home

Particulieren

Ondernemingen

Overheden

Het recht

Het gerecht

Over ons

Stel uw vraag

Ons adres:
Bollebergen 2a bus 20
9052 Gent-Zwijnaarde
Contactgegevens:
Tel.: +32 (0)9 334 94 70
Fax: +32 (0)9 334 94 77
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Disclaimer

De informatie beschikbaar op of via deze website is louter van algemene aard en is uitsluitend bedoeld voor algemeen gebruik. De informatie is niet aangepast aan persoonlijke of specifieke omstandigheden, en vormt derhalve geen juridisch advies. Aan de informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Hoewel bij de samenstelling van de inhoud van de website de grootst mogelijke inspanning tot zorgvuldigheid is betracht, is het niet uitgesloten dat bepaalde informatie verouderd, onvolledig of anderszins onjuist kan zijn. Er worden dan ook geen garanties geven met betrekking tot de aard of de inhoud van de informatie op de website.

De website geniet auteursrechtelijke bescherming. Uw toegang tot de website en de aldaar ter beschikking gestelde informatie houdt geen enkele overdracht van enige intellectuele eigendomsrechten in. De informatie die u op of via de website ter beschikking wordt gesteld, mag enkel voor uw eigen interne doeleinden worden aangewend. U onthoudt zich ervan deze informatie of bestanden voor enige andere doeleinden te gebruiken, in het bijzonder door deze op commerciële wijze te exploiteren.