Home

Particulieren

Ondernemingen

Overheden

Het recht

Het gerecht

Over ons

Stel uw vraag

Blog
facebook facebook
  • Register

In de Commissie Juridische Zaken van het Europees parlement is vorige week dinsdag een ontwerprichtlijn goedgekeurd die de bescherming van Europese bedrijfsgeheimen moet harmoniseren en verbeteren. De richtlijn is een goede zaak, vindt advocaat Edwin Jacobs: ‘Nu kan veel informatie niet beschermd worden omdat het niet onder het auteursrecht of andere intellectuele rechten valt.’ Tegenstanders vrezen voor een inperking van de journalistieke vrijheid. Ook klokkenluiders zouden door de richtlijn in de problemen kunnen komen. Daarom werd het ontwerp op de valreep nog geamendeerd, waarna een ruime meerderheid van parlementsleden het licht op groen zette. Op 24 november wordt de ontwerprichtlijn plenair behandeld.

Lees hier meer (Legalworld, Juristenkrant, 29/07/2015)

Home

Particulieren

Ondernemingen

Overheden

Het recht

Het gerecht

Over ons

Stel uw vraag

Ons adres:
Bollebergen 2a bus 20
9052 Gent-Zwijnaarde
Contactgegevens:
Tel.: +32 (0)9 334 94 70
Fax: +32 (0)9 334 94 77
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Disclaimer

De informatie beschikbaar op of via deze website is louter van algemene aard en is uitsluitend bedoeld voor algemeen gebruik. De informatie is niet aangepast aan persoonlijke of specifieke omstandigheden, en vormt derhalve geen juridisch advies. Aan de informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Hoewel bij de samenstelling van de inhoud van de website de grootst mogelijke inspanning tot zorgvuldigheid is betracht, is het niet uitgesloten dat bepaalde informatie verouderd, onvolledig of anderszins onjuist kan zijn. Er worden dan ook geen garanties geven met betrekking tot de aard of de inhoud van de informatie op de website.

De website geniet auteursrechtelijke bescherming. Uw toegang tot de website en de aldaar ter beschikking gestelde informatie houdt geen enkele overdracht van enige intellectuele eigendomsrechten in. De informatie die u op of via de website ter beschikking wordt gesteld, mag enkel voor uw eigen interne doeleinden worden aangewend. U onthoudt zich ervan deze informatie of bestanden voor enige andere doeleinden te gebruiken, in het bijzonder door deze op commerciële wijze te exploiteren.