Home

Particulieren

Ondernemingen

Overheden

Het recht

Het gerecht

Over ons

Stel uw vraag

Zegelverbreking
facebook facebook
  • Register

Misdrijf

Bij het verbreken van zegels worden de bewaarder en de verbrekers gestraft (art. 283-288 Sw.).

Het gaat hier om zegels die gelegd worden door de officiële overheid, dus door een openbaar ambtenaar of op bevel van een openbaar ambtenaar die door de wet de macht gekregen heeft tot het leggen van zegels. Zegels van gas- en elektriciteitsmaatschappijen vallen hier dus niet onder.


Straf

De straf varieert naargelang van de zwaarte van het misdrijf waar de zegels mee in verband staan, naargelang van de persoon die de zegels verbroken heeft (de bewaarder zelf of een derde), en naargelang er al dan niet geweld gebruikt is bij de verbreking.

Poging wordt uitdrukkelijk gestraft.

Home

Particulieren

Ondernemingen

Overheden

Het recht

Het gerecht

Over ons

Stel uw vraag

Ons adres:
Bollebergen 2a bus 20
9052 Gent-Zwijnaarde
Contactgegevens:
Tel.: +32 (0)9 334 94 70
Fax: +32 (0)9 334 94 77
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Disclaimer

De informatie beschikbaar op of via deze website is louter van algemene aard en is uitsluitend bedoeld voor algemeen gebruik. De informatie is niet aangepast aan persoonlijke of specifieke omstandigheden, en vormt derhalve geen juridisch advies. Aan de informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Hoewel bij de samenstelling van de inhoud van de website de grootst mogelijke inspanning tot zorgvuldigheid is betracht, is het niet uitgesloten dat bepaalde informatie verouderd, onvolledig of anderszins onjuist kan zijn. Er worden dan ook geen garanties geven met betrekking tot de aard of de inhoud van de informatie op de website.

De website geniet auteursrechtelijke bescherming. Uw toegang tot de website en de aldaar ter beschikking gestelde informatie houdt geen enkele overdracht van enige intellectuele eigendomsrechten in. De informatie die u op of via de website ter beschikking wordt gesteld, mag enkel voor uw eigen interne doeleinden worden aangewend. U onthoudt zich ervan deze informatie of bestanden voor enige andere doeleinden te gebruiken, in het bijzonder door deze op commerciële wijze te exploiteren.