Home

Particulieren

Ondernemingen

Overheden

Het recht

Het gerecht

Over ons

Stel uw vraag

Bedreigingen en valse melding van aanslagen
facebook facebook
  • Register

Misdrijf

Een mondelinge bedreiging is strafbaar wanneer ze gebeurt onder bevel of voorwaarde.

Een schriftelijke bedreiging en een bedreiging door gebarentaal is ook strafbaar als ze gebeurt zonder bevel of voorwaarde.

Een vals bericht geven over het bestaan van gevaar voor een aanslag op personen of eigendommen is strafbaar (zoals een valse bommelding).

Ook het verspreiden van stoffen die op zich niet gevaarlijk zijn, maar die de indruk geven dat ze gevaarlijk zijn en de mensen angst kunnen aanjagen, zijn strafbaar (zoals een brief met wit poeder verzenden dat op antrax lijkt).


Straf

De straffen worden zwaarder naarmate de misdrijven waarmee men dreigt zwaarder bestraft worden.

Een specifieke straf wordt uitgesproken voor het dreigen met kernmateriaal, biologische of chemische stoffen en producten (art. 331bis Sw.).

Home

Particulieren

Ondernemingen

Overheden

Het recht

Het gerecht

Over ons

Stel uw vraag

Ons adres:
Bollebergen 2a bus 20
9052 Gent-Zwijnaarde
Contactgegevens:
Tel.: +32 (0)9 334 94 70
Fax: +32 (0)9 334 94 77
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Disclaimer

De informatie beschikbaar op of via deze website is louter van algemene aard en is uitsluitend bedoeld voor algemeen gebruik. De informatie is niet aangepast aan persoonlijke of specifieke omstandigheden, en vormt derhalve geen juridisch advies. Aan de informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Hoewel bij de samenstelling van de inhoud van de website de grootst mogelijke inspanning tot zorgvuldigheid is betracht, is het niet uitgesloten dat bepaalde informatie verouderd, onvolledig of anderszins onjuist kan zijn. Er worden dan ook geen garanties geven met betrekking tot de aard of de inhoud van de informatie op de website.

De website geniet auteursrechtelijke bescherming. Uw toegang tot de website en de aldaar ter beschikking gestelde informatie houdt geen enkele overdracht van enige intellectuele eigendomsrechten in. De informatie die u op of via de website ter beschikking wordt gesteld, mag enkel voor uw eigen interne doeleinden worden aangewend. U onthoudt zich ervan deze informatie of bestanden voor enige andere doeleinden te gebruiken, in het bijzonder door deze op commerciële wijze te exploiteren.