Home

Particulieren

Ondernemingen

Overheden

Het recht

Het gerecht

Over ons

Stel uw vraag

Bekendmaking van de veroordeling
facebook facebook
  • Register

U zoekt bijstand op strafrechtelijk vlak? Raadpleeg een advocaat en aarzel niet om ons te contacteren. Ons kantoor heeft gespecialiseerde advocaten in strafrecht.


Principe

Wanneer iemand wordt veroordeeld tot levenslange opsluiting of levenslange hechtenis en opsluiting of hechtenis van 20 tot 30 jaar, moet het arrest aangeplakt worden in de gemeente waar het misdrijf is gepleegd en in de gemeente waar de straf werd uitgesproken (art. 18 Sw.)

Hiermee wordt de veroordeling publiekelijk bekendgemaakt (een moderne versie van de vroegere schandpaal).

In andere gevallen is de bekendmaking van de veroordeling slechts in uitzonderlijke gevallen voorzien. Het is in die gevallen voor de strafrechter een mogelijkheid, maar geen verplichting (bvb. art. 457 Sw.: een veroordeling voor het mengen van schadelijke stoffen in voedingswaren kan worden bekendgemaakt).

Deze publicatie gebeurt steeds op kosten van de veroordeelde.

Home

Particulieren

Ondernemingen

Overheden

Het recht

Het gerecht

Over ons

Stel uw vraag

Ons adres:
Bollebergen 2a bus 20
9052 Gent-Zwijnaarde
Contactgegevens:
Tel.: +32 (0)9 334 94 70
Fax: +32 (0)9 334 94 77
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Disclaimer

De informatie beschikbaar op of via deze website is louter van algemene aard en is uitsluitend bedoeld voor algemeen gebruik. De informatie is niet aangepast aan persoonlijke of specifieke omstandigheden, en vormt derhalve geen juridisch advies. Aan de informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Hoewel bij de samenstelling van de inhoud van de website de grootst mogelijke inspanning tot zorgvuldigheid is betracht, is het niet uitgesloten dat bepaalde informatie verouderd, onvolledig of anderszins onjuist kan zijn. Er worden dan ook geen garanties geven met betrekking tot de aard of de inhoud van de informatie op de website.

De website geniet auteursrechtelijke bescherming. Uw toegang tot de website en de aldaar ter beschikking gestelde informatie houdt geen enkele overdracht van enige intellectuele eigendomsrechten in. De informatie die u op of via de website ter beschikking wordt gesteld, mag enkel voor uw eigen interne doeleinden worden aangewend. U onthoudt zich ervan deze informatie of bestanden voor enige andere doeleinden te gebruiken, in het bijzonder door deze op commerciële wijze te exploiteren.