Home

Particulieren

Ondernemingen

Overheden

Het recht

Het gerecht

Over ons

Stel uw vraag

Verjaring van de strafuitvoering
facebook facebook
  • Register

Algemeen

De verjaring van de strafuitvoering betekent dat de uitvoering van een veroordeling verjaart doordat een zekere tijd verloopt nadat de veroordeling definitief geworden is, maar niet wordt uitgevoerd.

De verjaring van de strafuitvoering is dus totaal verschillend van de verjaring van de strafvordering (waar de periode tussen het strafbaar feit en het moment dat de dader voor de strafrechter komt wordt geviseerd).


Wat zijn de verjaringstermijnen?

De termijn die dient te verlopen opdat de verjaring zou intreden is afhankelijk van de straf:

  • een criminele straf verjaart 20 jaar na de veroordeling
  • een correctionele straf verjaart 5 jaar na de veroordeling (als het een straf van minder dan 3 jaar is) en 10 jaar na de veroordeling (als het een straf van meer dan 3 jaar is)
  • een politiestraf verjaart 1 jaar na de veroordeling

In bepaalde gevallen kunnen deze verjaringstermijnen wel worden geschorst of gestuit.

Home

Particulieren

Ondernemingen

Overheden

Het recht

Het gerecht

Over ons

Stel uw vraag

Ons adres:
Bollebergen 2a bus 20
9052 Gent-Zwijnaarde
Contactgegevens:
Tel.: +32 (0)9 334 94 70
Fax: +32 (0)9 334 94 77
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Disclaimer

De informatie beschikbaar op of via deze website is louter van algemene aard en is uitsluitend bedoeld voor algemeen gebruik. De informatie is niet aangepast aan persoonlijke of specifieke omstandigheden, en vormt derhalve geen juridisch advies. Aan de informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Hoewel bij de samenstelling van de inhoud van de website de grootst mogelijke inspanning tot zorgvuldigheid is betracht, is het niet uitgesloten dat bepaalde informatie verouderd, onvolledig of anderszins onjuist kan zijn. Er worden dan ook geen garanties geven met betrekking tot de aard of de inhoud van de informatie op de website.

De website geniet auteursrechtelijke bescherming. Uw toegang tot de website en de aldaar ter beschikking gestelde informatie houdt geen enkele overdracht van enige intellectuele eigendomsrechten in. De informatie die u op of via de website ter beschikking wordt gesteld, mag enkel voor uw eigen interne doeleinden worden aangewend. U onthoudt zich ervan deze informatie of bestanden voor enige andere doeleinden te gebruiken, in het bijzonder door deze op commerciële wijze te exploiteren.